Yerst Glas – Unikt Dansk Design og Håndværk


Håndværk og traditioner igennem mange år.
Mikkel Yerst – Dansk glaspuster.

Basen ligger i det idylliske Silkeborg og her har jeg eget værksted og butik. Inspirationen kommer fra de smukke landskaber jeg har omkring mig og kan f.eks. ses på mine unikke knudevaser, hvor hver vase er tilpasset en helt bestemt træknude, som jeg har fundet ude i naturen. Med fokus på ældgamle traditioner som glaspuster håndværket hviler på, forsøger jeg samtidig at skabe en bro til de moderne design traditioner samtidig med at sikre brugbarheden i designet.

 Yerst glas Made in Denmark

Made in Denmark

I sommeren 2014 blev ringet op og spurgt om jeg ville være deltager i Made in Denmark på DR1 var det med stor stolthed, at jeg sagde ja. Stolthed fordi jeg fik lov til at repræsentere glasset, men også fordi det var en unik mulighed for at prøve kræfter med de seks andre kunsthåndværk (træ, metal, papir, ler, læder og sølv) omgivet og undervist af professionelle folk.

Hele forløbet har været helt vildt krævende, men også noget af det mest inspirerende og sjove, jeg nogensinde har oplevet. Det er et stort setup hvor man under et kolosalt tidspres skal være kreativ. Nogle gange mere vellykket end andre.

Jeg er stolt og glad for, at have bidraget med at sætte fokus på Dansk Kunsthåndværk med alt hvad det indebærer.

Du kan give uden at elske, men du kan ikke elske uden at give. Glas skaber glæde og er glødende kærlighed.

Mikkel Yerst